2022-04-08 15:07:47• hírek • Bede Emőke

Hat román milliárdos is felkerült a Forbes toplistájára

Daniel Dines 2021-ben.
Daniel Dines 2021-ben.

A Forbes magazin idei rangsora szerint jelenleg a sokak által fura figurának tartott Elon Musk rendelkezik a világ legnagyobb vagyonával (219 milliárd dollár), az élvonalban azonban hat romániai krőzus is helyet kapott, kiknek összvagyona 10 milliárd dollárra tehető.

A leggazdagabb román az említett magazin listája szerint a mindössze 50 éves Daniel Dines, az UiPath nevű robotizált folyamatautomatizálási platform társalapítója és vezérigazgatója. Vagyonát 2,9 milliárd dollárra becsülik, így a világ leggazdagabb embereinek listáján az 1053-ik helyet foglalhatja el.


Az 1818-adik helyen találjuk Ion Stoica és Matei Zaharia informatikusokat, kik elsősorban számítógépes adatelemzésben nyújtottak kiemelkedőt, illetve Ion Tiriac egykori teniszezőt, aki már évek óta a bank- és biztosítási szektorban utazik, sőt évekkel ezelőtt ő volt az első román, aki felkerült a Forbes listájára. Mindhárom személy vagyona 1,6 milliárd dollár körül mozog.


A világ leggazdagabb emberei között vannak még a Paval testvérek, azaz Dragos és Adrian Paval is, akik elsősorban a Dedeman üzletláncnak köszönhetik a vagyonukat. Előbbi a listán az 1929. helyen szerepel 1,5 milliárd dollárra becsült vagyonával, utóbbit pedig valamivel lennebb, a 2578. helyre sorolták be cirka 1 milliárdos tőkéjével.


Magyarországról egyébként mindössze ketten kerültek fel a Forbes listájára: a 69 éves Csányi Sándor közgazdász, bankár, üzletember, aki 1,3 milliárd dollárral a lista 2190. helyére futott be, illetve tőle nem sokkal lemaradva a 2324. helyen következik az 1,2 milliárd dollárral rendelkező Mészáros Lőrinc, aki Felcsúton egy kis gázszerelő céggel indította el pénzügyi pályafutását.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: